Tips sprängde stöldliga

RÖSTÅNGA Tips om ett stulet släp förde polisen till en stöldgömma av det värre slaget.
Där fann man gods för nästan 300 000 kronor och nu sitter en 36-årig man och en 42-årig kvinna anhållna för häleri, men även narkotikabrott.

Det var natten mot torsdagen som polisen genomförde en husrannsakan mot ett hus i Röstånga sedan ett tips kommit in om ett stulet släp.
Ägaren, boende i Hässleholm, hade fått tipset från en vän och i första skedet åkte polisen dit för att kontrollera om uppgifterna stämde.
Släpet stod parkerat på uttalad plats, men när patrullen insåg vilka personer som bodde i huset bestämde man sig för att gå vidare.
– Där fann vi gods som stulits vid ett flertal tillfällen, förklarar Rickard Gartér, stationsbefäl vid polisen i Svalöv.
Tre patruller genomförde husrannsakan och i huset hittades en motocrosscykel som visade sig vara stulen i Malmö samt en mängd gods från tillslag runt om i regionen.
Det handlar om allt från laptops, cyklar, kapsågar, motorsågar, slipmaskiner, högtryckstvättar, arbetsbord och en stor mängd andra handverktyg som kvinnan och mannen samlat på sig under sina stöldturnéer.
– De är välkända för oss sedan länge och därför anande vi oråd direkt, säger Rickard Gartér.
Mycket av godset kunde förknippas med stölder från en byggarbetsplats i Hörby. Var resten kommer ifrån blir en senare utredningsfråga:
– Men våra misstankar ger fog nog att även detta stulits, inser Gartér.
I samband med husrannsakan fann polisen även en mängd narkotika och utrustning för att tillverka det samma.
Gartér är mycket nöjd med utgången och inser att slumpens skördar förde polisen in på rätt spår.
– Utan tipset hade vi inte kommit såhär långt och antagligen inte hittat stöldgodset.
De båda personerna greps på plats, anhölls senare under torsdagsnatten och sitter sedan dess häktade.


Dagens fråga

Har du någon att fira jul med?

Loading ... Loading ...