Annons

Ny förskoleavdelning rycker allt närmare

Osby Under onsdagens möte i kommunstyrelsen blev det ett ja till finansiering av en ny förskoleavdelning i Osby.
Osby • Publicerad 28 februari 2014 • Uppdaterad 24 november 2021

Om alla planer går i lås och även fullmäktige klubbar igenom pengarna kommer en ny avdelning att kunna öppna någon gång i höst. Läget på förskolorna i Osby tätort har länge varit ansträngt. De tomma platserna har sinat och antalet barn i grupperna har stadigt legat på runt 20 barn per avdelning.

Under våren har man därför diskuterat frågan om att nya Osbybarn i stället ska placeras på förskolorna Trulsagården i Killeberg och Toftagården i Visseltofta. Detta för att i tillfälligt lösa problemet med brist på platser. En ny förskoleavdelning i Osby tätort har varit på tapeten under en längre tid. Men kommunens ansträngda ekonomi innebar att en ny avdelning skjutits på framtiden. Först i budgeten för 2015 var det tänkt att förskolan skulle få plats. Men nu ser det helt plötsligt ljusare ut. 2,7 miljoner kronor finns med i tillägget till investeringsbudgeten och under onsdagen blev det också ett ja i kommunstyrelsen till ett tillägg på 1,2 miljoner till driften. Detta innebär att en ny förskoleavdelning skulle kunna välkomna de första barnen någon gång i höst.

Ingmar Bernthsson (S) som är utbildningsnämndens vice ordförande är glad över att beslutet gick igenom. Nu kommer utbildningsnämnden förhoppningsvis att kunna börja arbeta med frågan var förskolan ska placeras och när det blir möjligt att öppna den. Kommunstyrelsens ordförande Anders Pettersson (C) berättar att köläget till förskolan just för tillfället inte är lika akut som tidigare.– Vi har några lediga platser, berättar han. Dessutom lutar det åt att kyrkan också öppnar sin förskolan nästa år, vilket kommer att lätta på trycket. Fram tills dess finns platser på Trulsagården och Toftagården att tillgå.

Helén FingalssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons