Han ska väcka Tivolirocken

Konsert Ulf Lundell blir dragplåstret när festivalen återuppstår den 18 juli.
Publicerad 4 mars 2014 • Uppdaterad 15 december 2021
Foto: Fredrik Sandberg/TT/Arkiv
Foto: Fredrik Sandberg/TT/Arkiv

Han har hunnit fylla 64 år och det har gått snart 40 år sedan han skivdebuterade med albumet Vargmåne, men Ulf Lundell är fortfarande ständigt aktuell.Så sent som i december släpptes hans senaste platta, Trunk, som toppade försäljningslistorna. Nyligen kom även de allra första Ulf Lundell-remixerna någonsin, ”L-bows & Kash” från Trunk släpptes digitalt i tre olika remixar.

Genom åren har Ulf Lundell också spelat till sig ett grundmurat rykte som liveartist och har en stor och trogen publik.Spelningen i Tivoliparken ingår i Ulf Lundells sommarturné där han blandar egna konserter med festivalspelningar.Musikerna han har med sig är desamma som medverkar på Trunk: Janne Bark, Surjo Benigh, Andreas Dahlbäck, Jens Frithiof, Thomas Hallonsten och Marcus Olsson.

För Linda Stark, mångårig bandbokare åt Tivolirock och en av krafterna bakom nystartade föreningen Tivolirock, är han det perfekta valet av artist för att locka tillbaka publiken till den anrika musikfesten.– Vi har tittat på historien och ser samtidigt framåt. Vi har alltid bokat brett men nu i år, eftersom det händer mycket kring 400-årsjubileet och det är mycket folk i omlopp, riktar vi in oss på den lite äldre publiken, säger hon.

Ända sedan den ideella föreningen Kid Skreol, som arrangerat Tivolirock under dess första 30 år, gick i konkurs efter förra årets festival har det funnits en vilja att arrangemanget skulle överleva.Att det nu blir så är tack vare ett samarbete mellan flera olika parter: Paraply Produktion, föreningen Tivolirock, Kristianstad kommun och Rundella Entertainment.– Vi som är eldsjälarna bakom arrangemanget är väldigt envisa och ger inte upp så lätt. Vi vill ju ge Kristianstad ett bra musikutbud, säger Linda Stark.

Det är Paraply Produktion som, åtminstone det här året medan föreningen Tivolirock fortfarande är under uppbyggnad, står som huvudman och ansvarig arrangör.Paraply Produktion står bakom bland annat Hasslöfestivalen i Karlskrona skärgård och har också arrangerat både events och konserter i Kristianstad tidigare.– Tivoliparken är en underbar konsertarena och Tivolirock har en fantastisk historia. Vi kände när vi skulle starta det här samarbetet att vi ville börja med en konsertkväll, prova ett nytt format. 400-årsjubileet blir en bra språngbräda, säger Robin Åkerman på Paraply Produktion.

Enligt honom kommer Tivolirock att bjuda på ytterligare en stor svensk artist, som tilltalar även en lite yngre publik.– Sedan vill vi ha in ett eller två lokala band också, för att ha kvar kärnan av Tivolirock, säger han.Hur stor publik siktar ni på?– En helkväll med Ulf Lundell borde sälja 3 000 biljetter, det är värdigt denna kategori av artister, säger Robin Åkerman.Tivolirock hålls i år fredagen den 18 juli, som vanligt i Tivoliparken i Kristianstad.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.