Annons

TV nästa för A-traktorn Beppo

Kultur och Nöje Lite tungt var det allt för Albin Gustafsson, Hässleholm, att lämna bort bilen Beppo. Men kul ändå, tycker han.
Publicerad 29 juli 2014 • Uppdaterad 25 november 2021

”Så gör man inte” hette förra säsongens barnprogram, producerat av Way Creative Films AB i Malmö. Det sändes i SVT:s Barnkanalen och blev så populärt att en ny serie nu ska spelas in. Huvudpersonerna Jecko, spelad av Joachim Assarsson, och Jessie, spelad av Karin Odermatt, hittar på en mängd omöjliga och möjliga saker.

– Det är två färgstarka personer som är lite galna, det händer en massa saker där de är och det är alltid något som går fel. Klassiskt clowneri, berättar Kaj Hagstedt, projektledare på Way Creative Films. Jecko och Jessie pratar med varandra på ett låtsasspråk, lite som Mr Bean, och använder grimaser och kroppsspråk för att kommunicera. Därför är det också ett program som kan sändas i flera länder, menar Kaj Hagstedt.

Annons

Den röda tråden i serien Husvagnen är Jeckos och Jessies sökande efter drömcampingen. Den ska ha jättemycket glass, en massa rutschkanor och annat kul. Och för att hitta den måste de köra runt och leta och för att kunna göra det måste de allra först ha en bil. – Vi har letat och tittat på en del bilar, vi ville hitta en som både passade till karaktärerna och låg säkert på vägen. I samma veva annonserade 18-årige Albin Gustafsson i Hässleholm ut sin Beppo på Blocket. Efter tre år i hans ägo var det nu dags att släppa iväg A-traktorn till någon annan. – Eftersom jag har tagit körkort är det inte så kul att köra den längre.

Beppo föll filmbolaget i smaken och för bara några dagar sedan transporterades A-traktorn till Malmö. – Vi ska skriva manus efter bilen och bestämma oss för hur vi ska använda den, säger Kaj Hagstedt. – Det finns till exempel ett lastutrymme och där skulle vi kanske kunna ha en bassäng eller kan det bli hunden Picassos plats. Vi har såklart en hund med också.

Albin var med i Malmö och lämnade av Beppo, det är kul att bilen ska användas i ett barnprogram, tycker han. – Det var litet tungt att lämna bort den, jag har ju kört den i tre år, säger han. Albin har roliga minnen med Beppo, ett är när han fyllde hela flaket med kompisar och körde till byn (Sösdala) på rasterna under högstadietiden och ett annat är alla sena nätter han körde hem till Hässleholm från kompisar i Sösdala.– Det sista var nog det mysigaste. Men nu ärdet vanlig bil som gäller, Albin fyllde 18 tidigare i år och går på Mega Musikgymnasium i Helsingborg. Drömmen är att kunna försörja sig på musik.

På frågan om vilket som var hans favoritbarnprogram när han var liten svarar han: – Den får jag tänka lite på...– Det var nog Postis-Per, säger han med ett skratt. Kaj Hagstedt lovar att de ska ta hand om Beppo på allra bästa sätt. – Ja, vi ska behandla bilen så respektfullt vi kan. Den kanske till och med får behålla sitt namn. – Fast vi ska ta bort Albins tärning och wunderbaums som hänger i backspegeln, konstaterar han. – Och så ska vi hitta en husvagn som passar till Beppo, en sådan letar vi efter just nu, säger Kaj Hagstedt.

Programserien Husvagnen ska regisseras av komikern Valle Westesson och spelas in i september-oktober. Inspelning ska ske runt om i Skåne, men också i studio. Det blir tio episoder à tio minuter som sänds på Barnkanalen med start i januari 2015.Joachim Assarsson och Karin Odermatt, som spelar Jecko och Jessie, är en känd humorduo både internationellt och nationellt och kör föreställningar bland annat på Kolmården under sommaren.

bild 1/5
Tärningen
Beppo ska vara med i barnprogrammet...
Sista färden med A-traktorn. Det har varit tre roliga år
tycker 18-årige Albin Gustafsson
Hässleholm. Foto: Eva Frid
Tärningen
Beppo ska vara med i barnprogrammet...
Eva Frid
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons