Annons

Hon är nionde spelaren som lämnar

Fotboll Det blir ett till stora delar nytt Vittsjölag som springer ut till den allsvenska premiären borta mot Piteå den 11 april
Sport • Publicerad 19 december 2014 • Uppdaterad 13 december 2021
Emma Sjödahl har tagit sin sista löpning på Vittsjö Idrottspark. Nästa år spelar hon division ett-fotboll. Foto: Stefan Sandström
Emma Sjödahl har tagit sin sista löpning på Vittsjö Idrottspark. Nästa år spelar hon division ett-fotboll. Foto: Stefan Sandström

27-åriga Emma Sjödahl kan nästan betraktas som en inventarie i Vittsjö GIK. Hon kom till klubben 2004. Då var Vittsjö ett division två-lag och Sjödahl värvades som målspruta efter sina 51 fullträffar i moderklubben Åsljunga.– Jag har spelat tio säsonger i klubben och har varit med om mycket, säger Emma Sjödahl som gjorde ett kort gästspel i Kristianstads DFF 2009 men återvände ”hem” och spelade upp Vittsjö i allsvenskan 2010.Det har blivit en hel del mål och framspelningar genom åren i Vittsjötröjan men framförallt har Emma Sjödahl bidragit med gedigna arbetsinsatser, god fysik och ett starkt huvudspel.

Det är den totala situationen som sätter stopp för elitkarriären.– Att bo i Helsingborg och pendla till Vittsjö i kombination med jobbet på 75 procent har blivit för mycket. De senaste åren har motivationen börjat ta slut, motiverar Emma Sjödahl som varit skadedrabbad den här säsongen.Hon har spelat tolv av 20 matcher, varav nio från start, i årets damallsvenska.

Annons

– Jag har inte spelat fotboll sedan vi mötte Linköping i september, säger Sjödahl som åkte på en hjärnskakning som hon fortfarande har känningar av.– Jag har inte kunnat göra mig själv rättvisa på planen. Jag får fortfarande huvudvärk så fort det blir för mycket runtomkring mig. Men nu känner jag ändå att jag mår bra.När Emma Sjödahl hade bestämt sig för att sluta i Vittsjö blev valet ganska enkelt. Det blir division ett-laget Stattena som får dra nytta av hennes tjänster i fortsättningen.

– Det är nära och bra. Emma Unkuri spelar där och hon ville gärna ha dit mig. Så det var mycket därför.Eftersom Sjödahl ännu inte har bestämt hur satsningen på fotbollen kommer att se ut ligger hon lågt ett tag till.– Jag har inte jättebra koll på laget men vet att det har kommit en hel del nya spelare.

En av dem är Isabel Aguilar som återfanns i FC Hessleholm i fjol men som i år har spelat för Borgeby.– Jag ska ta det lite lugnt över julen och fundera över hur mycket tid jag ska lägga på fotbollen framöver.Emma Sjödahl har spelat 65 allsvenska matcher och gjort 13 mål under sina fyra säsonger i högsta serien.

Premiäromgången: Hammarby–Mallbacken, Kristianstads DFF–Umeå IK, Piteå IF–Vittsjö GIK, KIF Örebro–FC Rosengård, AIK–Kopparbergs/Göteborg, Eskilstuna United–Linköpings FC.

Fakta:Nytt och flytt i Vittsjö

Förluster: Sofie Andersson, slutat, Elin Nilsen, flyttat till Göteborg, Minna Meriluoto, HJK Helsingfors, Jennie Svärd Husu, Kungsbacka, Anna Welin, LB07, Hayley Lauder, Glasgow City, Mandy van den Berg, LSK Kvinner, Emma Sjödahl, Stattena IF, Erika Martinsson, Glimåkra IF.

Nya spelare: Linda Sällström, Linköpings FC, Cecilie Breil Kramer, Bröndby, Anna Hjälmkvist, Jitex.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons