Annons

Nu finns Eolus på börsen

hässleholm – Det är en kvalitetsstämpel för oss som bolag, säger Per Witalisson, vd på Eolus Vind AB som har blivit börsnoterat på Nasdaq Stockholm.
Hässleholm • Publicerad 29 januari 2015 • Uppdaterad 25 november 2021

Första dag för handel på Nasdaq Stockholm beräknas bli den 2 februari. Börsnoteringen innebär egentligen inte så stora förändringar för Eolus vind, berättar Per Witalisson, vd. – Men det är klart att vi får lite extra uppmärksamhet och att internationella kunder blir mer intresserade av oss.

– Att vi har passerat granskningen är ju en kvalitetsstämpel för bolaget och vi kan få fler typer av köpare än tidigare. Den andra sidan av uppmärksamheten är att ett börsnoterat företag har flera regler att följa, men den förändringen är inte heller så stor, menar Per Witalisson. – Vi blir mer påpassade, men vi är vana, vi har haft många aktieägare länge. Eolus, som har 3 000 aktieägare, listades på Nasdaq First North den 28 maj 2009. I april 2014 beslutade styrelsen att byta handelsplats för bolagets B-aktier med avsikt att ansöka om notering på Nasdaq Stockholm.

I maj 2014 påbörjades den processen genom att bolaget listades på First North Premier. I och med börsnoteringen upphör den listningen. Sista dag för handel i aktien på First North Premier beräknas bli den 30 januari 2015.– Vi hoppas att Eolus börsnotering sätter Hässleholm ytterligare på kartan, säger Per Witalisson, som just nu befinner sig i Sundsvall för att inviga en vindkraftspark.

Eva Frid
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons