Tyringe tappade segern

Ishockey Med tre minuter kvar av matchen tog Tyringe ledningen med 3-2 men Mörrum kvitterade och fick med sig segern i förlängningen.
Sport • Publicerad 17 mars 2015 • Uppdaterad 24 november 2021

Det var en jämn förstaperiod, rapporterar Norra Skånes Jan Rydén som är på plats i Mörrum. Båda målen föll i powerplay.

Det var Mörrum som tog initiativet när Kim Lilja satte 1-0 i den 13:e minuten Tyringes Mathias Maurizon satt utvisad.

Chans till replik blev det fyra minuter senare när Mörrums Emil Rantatalo blev utvisad. En minut in i powerplay satte Kim Runermark kvitteringsmålet bakom Mattias Pettersson i Mörrumskassen. Samma Runermark hade sedan chans att ge Tyringe ledningen med en minut kvar att spela men pucken gick då utanför målet.

Den andra perioden slutade som den första - med ett mål för vardera laget.

Efter 16.31 tog Mörrum tillbaka ledningen genom mål av Hampus Klozz. Med en minut kvar av perioden åkte Tyringes Adam Alvedal mellan Mörrumsbackarna och lägger av ett skott som målvakten räddar. I tumultet kan dock Andreas Silverberg Ahlberg peta in en ny kvittering för Tyringe.

I periodens allra sista sekund hade Tyringes Sebastian Thuresson ett skott på mål som Mörrumsmålvakten dock kunde rädda.

I den tredje perioden tog Tyringe för första gången i matchen ledningen när Daryl Bat satte 3-2. Strax därefter hade man även chansen att dryga ut ledningen när man tilldömdes en straff. Craig Gallo lyckades dock inte omsätta den i ett mål.

Istället kvitterade Mörrum och fyra minuter in i förlängningen, när Tyringe hade en man utvisad, satte man också segermålet. Tyringe fick alltså med sig en poäng hem från Blekinge.