Annons

Begagnade kläder får nytt liv

Kristianstad En kjol och en tröja kan bli byxor och skor.
Publicerad 20 april 2015 • Uppdaterad 25 november 2021

Maja Lind har tagit återvinning på allvar och till sitt hjärta. Urvuxna eller halvslitna kläder förvandlas till nya plagg genom kreativitet och snabba sömmar.

En polotröja blir en kofta. En klänningsöverdel och en underdel från en skjorta blir en klänning eller tunika. En fläck på barntröjan döljs med en applikation och tyget från en jeansklänning blir byxor till bebisen.Det är bara fantasin som sätter gränser och Maja Lind delar gärna med sig av sina tips både på klädbytardagen och genom sin blogg Fiffel och tråd.Årets klädbytardag i Kristianstad ägde rum på Barbacka och här kunde de som kände sig manade lämna in kläder tidigare på dagen för att sedan återkomma och göra nya fynd.Tanken är att bromsa slit- och slängmentaliteten genom att kläderna återvinns. I den rika delen av världen shoppas det kläder för stora pengar till redan överfulla garderober. Men människor tröttnar på sina kläder eller ändrar storlek och då kan byte av kläder vara en både rolig, social och ekonomiskt fördelaktig aktivitet. Samtidigt görs en liten insats för miljön.

bild 1/2
xx
xx
Helén FingalssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons