Annons

Anton fortsätter i Vinslöv

Sport Anton Jönsson hänger med Vinslövs HK upp i Allsvenskan.
Sport • Publicerad 4 juli 2015 • Uppdaterad 15 december 2021
Anton Jönsson är Vinslövsspelare även nästa säsong. FOTO: JÖRGEN JOHANSSON
Anton Jönsson är Vinslövsspelare även nästa säsong. FOTO: JÖRGEN JOHANSSON

Efter några säsonger i elitserien med IFK Kristianstad var Anton Jönsson tillbaka i sin moderklubb i höstas. En säsong som blev minst sagt dramatiskt då han och hans lagkamrater skrev historia och förde upp Vinslöv i den svenska handbollseliten.

Efter en andraplats i serien krävdes det tre kvalomgångar för att laget skulle vara klar för AllsvenskanAnton Jönsson, som utsågs till lagets bäste spelare efter säsongen, hade stor del i att det blev spel i landets näst högsta serie. Trots en fingerskada såg han till att med ett par viktiga mål ordna avancemanget i den avgörande matchen mot RP i Linköping.

Annons

– Känner mig stolt över att jag fick vara med på resan, säger Anton som dock dröjde med att förnya kontraktet.– Det drog ut lite på tiden då jag ville att allt skulle stämma. Men det var så här jag ville ha det så det ska bli riktigt roligt att spela ännu en säsong med Vinslöv.Vinslövsspelaren tycker det ser bra ut inför säsongen.

– Vi har en bra blandning med spelare från förra säsongen och nya med bra rutin. Vi har behållit stommen och sedan kryddat med starka nyförvärv, säger Anton som tycker att de värvningsansvariga gjort ett bra jobb.

– Sedan tror jag mycket på samarbetet med IFK Kristianstad. Tror att det blir riktigt bra då vi får låna välutbildade och hungriga spelare.Handbollssäsongen drar igång redan om en vecka på beachen i Åhus. Anton ser fram emot att bland annat spela mot tyska bundesligaklubbar som Flensburg och Melsungen.– Ska bli riktigt häftigt att möta några av världens bästa spelare. – Förhoppningsvis kan vi ta någon skalp då jag tror att våra chanser till det är större när det gäller beachhandboll.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons