GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Försvaret positiva

skåne Försvarsmakten tar gärna emot Region Skånes utsträckta hand om samarbete.
Publicerad 1 september 2015 • Uppdaterad 24 november 2021

– Det vore glädjande om vi kan hitta en sådan modell, säger Göran Johansson, chef för försvarets arbetsgivarrelationer med ansvar för samarbete med kommuner, organisationer och civila arbetsgivare. Försvarets personalstyrka innehåller bred kompetens inom många yrkesområden. – Vi har gjort plitotester med lokala företag med goda erfarenheter. De som är nya i grundutbildningen får kontrakt med företag i olika branscher, förklarar Göran Johansson.I grundutbildningen ingår grundläggande sjukvårdsutbildning. Man kan utbilda sig upp till undersköterska inom försvaret. Det finns även andra yrkesintroduktionskurser.– Vi har fört den här diskussionen på central nivå i försvaret. Det finns positiva möjligheter för sjukvården och försvaret att samarbeta om rekrytering.

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.