Kraftig hjärnskakning för Lewicki

Lviv Oscar Lewicki lämnade planen på bår efter att ha blivit knockad i den åttonde minuten i matchen mot Sjachtar Donetsk.

– Han var avsvimmad i en minut ungefär och har fått en kraftig hjärnskakning. Nu ska han vara symptomfri i ett dygn och när han varit det, så börjar vi hjärntrappan och återhämtningen, berättar MFF-läkaren Pär Herbertsson.
Den så kallade hjärntrappan där spelaren gradvis ska ta sig tillbaka till full träning tar, enligt Herbertsson normalt ta fem till sex dygn.
– Vi vet inte när han blir symptomfri, det kan ta två, tre dagar. Man börjar med lätt cykling och efter det lätt joggning nästa dag. Om han får tillbaka huvudvärken får han gå tillbaka ett steg igen innan han kan gå vidare igen, berättar Pär Herbertsson.
Cupmatchen mot Götene på söndag är utesluten för Oscar Lewicki. Däremot lämnar Jo Inge Berget klartecken, trots att han fick kasta in handduken i paus efter att ha fått en smäll mot nacken i slutskedet av den första halvleken.
– Nacken är lite stel, men det är bara muskulärt. Det går över på några dagar, säger Jo Inge Berget.
Han såg inget av den andra halvleken, men tycker att Sjachtar spelade lite annorlunda jämfört med matchen i Malmö.
– Det spelade lite mer direkt och tog inte lika stora risker som senast. De var bättre än senast och vi var sämre, säger Jo Inge Berget efter 0–4-matchen.

×