Annons

Vanvårdade hundar fick avlivas

HÖÖR Levde i gegga med avföring – nu döms 55-årig kvinna för att ha misskött djuren.
Höör • Publicerad 3 april 2016 • Uppdaterad 24 november 2021

Efter ett utdraget djurskyddsärende ryckte länsstyrelsen till slut ut för att tvångsomhänderta hundarna hemma hos den 55-åriga kvinnan, som är bosatt i Höörs kommun.

Annons

Veterinären konstaterade att tre av hundarna hade sårskador, bitskador och ärr på kropparna.

Hundarnas aggressiva beteende tydde på att de inte rastats och sysselsatts tillräckligt, menade länsstyrelsen, som tyckte att den bristande tillsynen var så allvarlig att man gjorde en åtalsanmälan.

Det har kvinnan själv erkänt, men till sitt försvar har hon hävdat att bara en av hundarna var hennes.

Annons

Hon har uppgett att hon haft en ansträngd ekonomi och därför inte haft råd att själv bekosta veterinärvård av hundarna eller betala för att de skulle avlivas.

Tingsrätten menar att den beskrivning som kvinnan gjort visar på att hon ansträngt sig för att komma till rätta med problemen, även om hon inte lyckats med det.

Enligt tingsrätten har hennes oaktsamhet därför inte varit grov. Kvinnan döms nu till att betala dagsböter. Sammanlagt uppgår hennes böter till 3000 kronor.

Toomas LaagusSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons