Annons

Polis kan få lokal i Briohuset – men utgår från Älmhult

Osby • Publicerad 27 april 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

Under det år, från och med i augusti, som kommunhuset byggs om kommer en stor del av kommunens tjänstemän i stället att sitta i Briohuset.

Nu diskuteras en lösning där även polisen, som i nuläget också sitter i kommunhuset, skulle kunna få tillgång till en lokal i Briohuset.

Annons

Ingen polispersonal kommer dock att vara fast placerad i Osby framöver, enligt Anders Karlsson, chef för lokalpolisområdet. Personalen kommer att ha sin stationering i Älmhult och åka till Osby när man har arbetsuppgifter här, exempelvis förhör eller inbokade möten med allmänheten.

Att fast placera polisen i Briohuset under ombyggnaden är inte aktuellt eftersom det hade krävt att regler rörande bland annat vapenförvaring och datasäkerhet hade kunnat uppfyllas, något som inte är fallet i dagsläget.

Det är heller inte aktuellt för polisen att disponera Briolokalen annat än under själva ombyggnadstiden. Vad som händer efter det är fortfarande oklart. Polisen har tidigare tackat nej till de permanenta ersättningslokaler som Osby kommun erbjudit.

– Ombyggnaden lär ta minst ett år och då har vi tid att fundera på det, säger Anders Karlsson. Vi har en ny organisation också och vi vill se till att få lokaler som är anpassade efter den verksamhet som ska bedrivas.

Sedan en knapp månad tillbaka har polisen i Osby inte lägre några öppettider för allmänheten. De två halvdagarna i veckan ströks den 4 april. Om det blir fasta öppettider för allmänheten i Briohuset är ännu inte klart. Möjligtvis kan det bli någon timma i veckan, säger Anders Karlsson.

torwes0
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons