Första hemmaförlusten för Vittsjö

Sport Vittsjö GIK åkte på första hemmaförlusten i årets damallsvenska då Piteå på söndagseftermiddagen vann med matchens enda mål på Idrottsparken.
Sport • Publicerad 26 juni 2016 • Uppdaterad 14 december 2021
Vittsjöspelarna Ngozi Okobi och Josephine Chukwunonye deppar efter förlusten mot Piteå. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM
Vittsjöspelarna Ngozi Okobi och Josephine Chukwunonye deppar efter förlusten mot Piteå. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM

Vittsjö GIK åkte på första hemmaförlusten i årets damallsvenska då Piteå på söndagseftermiddagen vann med matchens enda mål på Idrottsparken. Ett mål som kom efter en halvtimmes spel då Lena Blomkvist satte foten till ett perfekt slaget inlägg från norskan June Pedersen.

Hemmalaget började matchen bra och skulle haft en frispark strax utanför straffområdet då Linda Sällström stoppades bryskt av en Piteåback.

– Det var väl bara en person som inte såg att det var en solkar frispark och frilägesutvisning. Tyvärr så var det domaren, säger Vittsjötränaren Ingemar Nilsson.

Efter det så tog ett för dagen 4-5-1-spelande Piteå över matchen. Norrlandslaget hade förutom målet bland annat ett inlägg från målskytten Blomkvist som gick via hemmamålvakten Katlynn Fraines fingrarna och ribban till hörna. I slutet av halvleken fick Fraine sträcka ut och gör en fin räddning på en frispark från Pedersen. Vittsjös bästa möjlighet var ett hårt skott från Sandra Adolfsson som dock inte träffade målet.

I den andra halvleken utjämnade Vittsjö spelet men hade svårt att skapa riktigt vassa chanser. Men de skulle dock få ett riktigt bra läge i den 76:e minuten då inhoppande Ebba Hed mötte ett högerinlägg från Clara Markstedt. Men till Heds och de 384 i publikens förtvivlan på Idrottsparken träffade bollen ribban. I matchens allra sista minut hade Sandra Adolfsson ett nytt bra skott men då visade landslagsmålvakten Hilda Carlén sin klass och tippade bollen till hörna.

– Tyvärr så har vi svårt att göra mål just nu, menar Ingemar Nilsson som inte var nöjd med agerandet vid Piteås mål.

– Där var vi alldeles för passiva och missade i spelet en mot en. Men sådan är fotbollen, Piteå tog tillvara sina chanser medan vi brände våra.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.