Behandlades felaktigt för epilepsi

KRISTIANSTAD Under åtta år åt kvinnan medicin mot epilepsi som hon bedömdes ha men som hon inte diagnostiserats för, men nu visar det sig att kvinnan inte led av epilepsi utan det förmodligen handlade om migrän.
Publicerad 27 juni 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

Under åtta år åt kvinnan medicin mot epilepsi som hon bedömdes ha men som hon inte diagnostiserats för, men nu visar det sig att kvinnan inte led av epilepsi utan det förmodligen handlade om migrän.

Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) kritiserar nu läkaren på Centralsjukhuset Kristianstad för bristande uppföljning av patienten. Ivo menar att den aktuelle läkaren brustit i sin utvärdering eftersom den aktuella behandlingen borde övervägts, framför allt när det inte fanns några symptom på epilepsi eller när kvinnan inte visat upp några typiska tecken på epileptiska anfall.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.