Största tändkulemotorn på träff

DEGEBERGA Mer än 150 veterantraktorer och motorer är redan anmälda till den årliga Traktor- & motorträffen i Degeberga den 2-3 juli, och detta gör att det blir den ledande mötesplatsen för veterantraktor- och tändkulemotorvänner i södra Skåne.
Publicerad 27 juni 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

Mer än 150 veterantraktorer och motorer är redan anmälda till den årliga Traktor- & motorträffen i Degeberga den 2-3 juli, och detta gör att det blir den ledande mötesplatsen för veterantraktor- och tändkulemotorvänner i södra Skåne.

Förutom de drygt 100 traktorerna och 50-talet motorerna kommer det bli visning av hyvling av takspån, tröskning och malning av mjöl. Dessutom kommer Sveriges största bevarade tändkulemotor – en Bergsundmotor som med fyra cylindrar vid 400 varv/minut ger hela 400 hästkrafter – att finnas med på träffen som hålls i Degeberga hembygdspark.

Träffen börjar klockan tio båda dagarna.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.