Hoppfullt inför Torsjö Live

Hässleholm • Publicerad 30 juni 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

– Vi har sedan länge en vision om att leverera en festival med en kvalitetsstämpel. Bra mat, bra service och bra musik, säger Mats Gunnarsson.

– Och vi försöker vara vår vision trogen och hålla vår nisch, fortsätter han.

Torsjö Live pågår under både fredag och lördag. Programmet på fredagen är mer inriktat på funk och soul, medan lördagen har ett bredare stuk.

I fjol besökte cirka 6000 personer festivalen. I år är förhoppningen att ligga på ungefär samma siffror.

– Vi konkurrerar med en del andra evenemang, vilka vi möjligtvis har tappat några hundra besökare till.

Trots konkurrensen deppar inte arrangörerna.

– Vad kan man göra åt konkurrens mer än att själv vara bäst?

En annan potentiell avskräckare för festivalbesökare är vädret. Prognoserna för fredag och lördag är ännu osäkra, men Mats Gunnarsson menar att vädret har liten effekt för deras biljettförsäljning.

– Många av våra besökare är ute i god tid och köper förköp, säger han.

Festivalbranschen är ofta ekonomiskt tuff och det kan ta några år innan resultaten blir stabila.

– Vi räknar med att det kan bli lite förlust. Ekonomin borde kunna gå ihop om 2-3 år.

De två största affischnamnen för årets festival är Carola och Bonnie Tyler. Den senare har båda festivalgeneralerna fina personliga minnen till.

– Det är ju nostalgi. Vi har väl båda dansat tryckare till It’s a heartache, säger Mats Gunnarsson och sneglar leende åt vice festivalgeneralen Jonas Johanssons håll.

Att två kvinnliga artister utgör huvudakterna är enligt festivalgeneralen ingen särskild markering. Men samtidigt inte oviktigt.

– Det är ett bra budskap till andra festivaler som kanske bokar mest män. Det måste finnas en balans mellan kvinnor och män.

Avslutningsvis får Mats Gunnarsson frågan om ryktet att den lokala musikern Niklas Paulström ska gästa Bonnie Tyler, något han gjort en gång tidigare.

– Jag vet att där finns en kontakt, men inte hur det blir. Jag kan inte tvinga Bonnie Tyler till något, avslutar han med ett skratt.

bild 1/5
Inför Torsjö Live
Inför Torsjö LiveMats Gunnarsson och Jonas Johansson
Inför Torsjö Live
Inför Torsjö LiveMats Gunnarsson
Festivalgeneral Mats Gunnarsson och vice festivalgeneral Jonas Johansson är glada över att locka artister som Bonnie Tyler, Carola och Titiyo till Torsjö Live.  foto: Jörgen johansson/kontinent
Inför Torsjö Live
Inför Torsjö LiveMats Gunnarsson och Jonas Johansson
Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.