Annons

Gissade du rätt på året?

Nyheter Inte alldeles enkelt till att börja med, men så småningom var det över 700 som deltog i Norra Skånes egen tävling \"Gissa året\" på Torsjö live och Hästveda marknad.
Publicerad 18 juli 2016 • Uppdaterad 24 november 2021

Under Torsjö live i början av juli samt de bägge marknadsdagarna i Hästveda hade Norra Skåne sin egen tävling – "Gissa året".

En förstasida där man bland annat kunde läsa att Olof Palme möblerar om i regeringen samt att de så kallade L-skyltarna försvinner från bilarnas registreringsnummer. Länsskyltarna visade med en bokstav vilket län bilen var hemmahörande i.

Annons

– Året var 1973 och detta var Norra Skånes förstasida den 1 november det året, säger annons- och marknadschef Christian Haglund som var på plats i både Torsjö och på Hästveda marknad där många besökare stannade till vid tidningens tält för att prata tidning och tävla.

Kring 350 stycken lämnade in tävlingstalong på de bägge ställena.

– Det var nog lite fler i Hästveda. Många tyckte att det var svårt till att börja med, men efter hand sipprade minnen fram om när första bilen köptes utan L-bokstav och det räknades på valår. Förvånansvärt många kom fram till rätt år, säger Christian Haglund som nu lottat fram en vinnare från respektive evenemang.

På Hästveda marknad drogs Christian Nilsson, Hästveda som vinnare. Han vinner en herrcykel.

Från Torsjö lives låda med rätt svar drogs Tommy Bergholtz från Vinslöv som lycklig vinnare till en damcykel.

Norra Skåne gratulerar de bägge till vinsten.

bild 1/2
Deltagre lämnade in sina tävlingsbidrag på Torsjö live. Foto: Christian Haglund
Första sidan som tävlingsdeltagarna fick se där datumet inte fanns med. Foto: Arkivbild
Deltagre lämnade in sina tävlingsbidrag på Torsjö live. Foto: Christian Haglund
Första sidan som tävlingsdeltagarna fick se där datumet inte fanns med. Foto: Arkivbild
Katarina BexellSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons