GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nytt lodjursangrepp – får dödat

Östra Göinge • Publicerad 1 augusti 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

- Fåret har dödats på ett sätt som är karakteristiskt för lodjur, berättar Tom Espgård som arbetar med rovdjursfrågor på Länsstyrelsen Skåne i ett pressmeddelande.

Angreppet skedde utanför Lönsboda, sex kilometer från platsen där lammet revs.

- Även då var det med största sannolikhet ett lodjur. Däremot går det inte att säga något om det var samma individ den här gången. Vi har indikationer på att lodjuren i Skåne är på tillväxt. Det kan finnas 10-15  lodjur i Skåne just nu, säger Tom Espgård.

Stefan Franzén
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.