Annons

Kommunen står fast: Tillstånd ska dras in

Östra Göinge • Publicerad 18 augusti 2016 • Uppdaterad 15 december 2021
Arkivbild
Arkivbild

Norra Skåne rapporterade i juli att serveringstillståndet på Knizzlinge Pizzeria och Broby Pizzeria dragits in av kommunen.

Det på grund av att ägaren till de båda restaurangerna hade serverat alkoholhaltiga drycker på en tredje pizzeria i Skåne som har saknat serveringstillstånd.

Annons

Beslutet att dra in tillståndet överklagades till Förvaltningsrätten i Malmö av ägaren.

Rätten beslutade i slutet av juli om inhibition medan utredningen pågår, vilket gör att det för tillfället är fritt fram för gästerna att ta en öl till pizzan.

På onsdagen lämnade kommunen in sitt yttrande till rätten kring överklagan. Av yttrandet framgår att man anser att någon annan åtgärd än återkallelse av pizzeriaägarens samtliga serveringstillstånd inte ”kan bedömas som tillräckligt ingripande”.

Kommunen yrkar fortsatt att rätten avslår ägarens överklagan och anser inte att det framkommit någonting ytterligare i ärendet som gör att man bör ompröva beslutet om återkallelse av serveringstillstånd.

Rättens utredning fortsätter nu.

Nils Jönsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons