Nu får Osby tillbaka sin skejtpark

Osby Efter över ett år av diskussioner, möten och arga skrivelser kan nu skejtparken på Sjöängen äntligen bli verklighet.
Osby • Publicerad 22 augusti 2016 • Uppdaterad 13 december 2021
I mitten av december 2013 satte man ut skejtrampen vid Parkskolan. Två år senare plockades den ner och har sedan dess stått och samlat damm. Nu har kommunen fått marklov och inom kort kommer den byggas ihop igen vid Sjöängen. Foto: Helén Fingalsson/Arkivbild
I mitten av december 2013 satte man ut skejtrampen vid Parkskolan. Två år senare plockades den ner och har sedan dess stått och samlat damm. Nu har kommunen fått marklov och inom kort kommer den byggas ihop igen vid Sjöängen. Foto: Helén Fingalsson/Arkivbild

Det var i december 2013 som kommunen placerade ut skateboardramper på Parkskolans skolgård. Platsen visade sig dock vara allt för undanskymd och hade begränsad insyn. När marken sedan dessutom behövdes för skolans paviljonger togs ramperna bort.

I fjol diskuterades det om man skulle flytta ramperna några hundra meter, över Kristianstadsgatan till Prästängen där det redan finns bland annat en lekplats, men något av den flytten blev det inte.

I april i år fattade kommunstyrelsen dock beslut om att flytta skateboardramperna till Sjöängen.

Nu har kommunen också fått marklov beviljat för att anlägga skejtparken där. Det innebär i praktiken att man fått klartecken för att börja bygga den 320 000 kronor dyra anläggningen som ska sträcka sig över 650 kvadratmeter.

När alla de som skrivit och på andra sätt hört av sig till kommunen, ivriga att få börja åka i ramperna, får tillträde till parken återstår dock att se. För att skejtparken ska få tas i bruk måste först tillsyns- och tillståndsnämnden godkänna anläggningen, och det kan de göra först när parken står klar.

Marcus Karlsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.