Duo efterträder Lindhe i Lönsboda

Sport Tobias Lindhe slutade i våras efter sju år som tränare i Lönsboda Innebandyklubb.
Sport • Publicerad 24 augusti 2016 • Uppdaterad 14 december 2021
Timmy Nilsson och Mattias Pettersson tar över som tränar i Lönsboda efter Tobias Lindhe.
Timmy Nilsson och Mattias Pettersson tar över som tränar i Lönsboda efter Tobias Lindhe.

Lönsbodas geografiska läge gör att det inte är det lättaste att få dit meriterade tränare.

– Då dessa inte bor i närheten blir pendlingstiden allt för lång. Men då vi har gott om kompetens inom föreningen så blev det här en bra lösning, menar Jönsson.

Det är riktiga Lönsbodaveteraner som tar över son huvudtränare. Timmy Nilsson är 25 år och varit med i alla år från fyran till ettan. 28-åringen Mattias Pettersson har även han varit med på hela resan genom alla divisioner och har alltid varit en viktig taktisk kugge.

– Då vi hade för få ledare runt A-laget i fjol har vi även utökat ledarstaben. Med Nilsson och Pettersson blir vi sex ledare som jobbar i olika roller med laget, berättar Ted Jönsson.

Själv går 42-åringen in på sitt andra år som ledare och sportchef. Mattias ”Tizza” Venum, 41, är tillbaka i A-laget fast inte som Mr Magic utan som ledare. Fystränaren Jonna Nilsson, 22-åring som studerar till lärare och arbetar som instruktör på Träningsverket, har kört hårt med grabbarna hela försäsongen och kommer fortsätta med denna träning resten av säsongen.

– Sedan kommer ytterligare en ledare att tillkomma inom kort som ska arbeta tätt inpå detta team, säger Jönsson.

Spelartruppen inför säsongen 16/17 är i stort sett klar. Lönsboda kommer att ha ett A-lag i tvåan samt ett i fyran med P16-spelare och uppåt.

– Glädjande är att Per Lennartsson gör comeback efter fjolårets time out. En powerforward som inte gärna viker ner sig, säger Ted Jönsson.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.