Annons

”Anarki” vid Västerskolan

Östra Göinge • Publicerad 26 augusti 2016 • Uppdaterad 14 december 2021
Skolan har flera gånger vädjat till föräldrarna att ställa bilen hemma och gå med barnen till skolan - ”men utan effekt”, skriver skolans rektor i ett mejl. Foto: Arkivbild

Trots att vägen utanför är uppmärkt med heldragen linje står det bilar parkerade på trottoaren. Detta gör att barnen som ska med bussen eller hämtas med bil tvingas att gå ut i vägen.

Annons

En liknande skrivelse nådde kommunen redan 2013, då en förälder beskrev det som att kaos rådde i trafiken runt skolan.

– Jag blev förvånad över att föräldrarna inte alltid håller hastigheten. Och framförallt blev jag förvånad över att föräldrar inte bältar sina barn. Det är 30 som gäller vid skolor – och bälta era barn, det handlar ju om deras säkerhet, uppmanade Paimensalo tidningens läsare då.

Sedan dess har man gjort en hel del för att öka säkerheten vid hämtning och lämning, skriver skolans rektor Catharina Rooth. Till exempel har man infört avlämningsplatser längs med skolan och gjort fler parkeringar. Men problemen kvarstår ändå, framförallt vid hämtning.

Rektor Rooth skriver att man flera gånger har försökt få föräldrarna att gå med sina barn till skolan, men att detta inte har fått någon effekt.

Nu planerar man att inleda ett nytt arbete för att få bukt med trafiksituationen. Bland annat ska busshållplatsen flyttas till Västerled och ännu fler parkeringsplatser ska anläggas.

Dock kommer dessa insatser att dröja, då de är möjliga att genomföra först efter att den planerade utbyggnaden av skolan, med två nya klassrum, står klar.

Kajsa WallSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons