Annons

Nya riktlinjer för nya bostäder

KRISTIANSTAD Det behövs fler bostäder i Kristianstad och med hjälp av nya riktlinjer för bostadsförsörjning hoppas kommunledningen att man ska få fart på bostadsbyggandet.
Publicerad 26 augusti 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

Det behövs fler bostäder i Kristianstad och med hjälp av nya riktlinjer för bostadsförsörjning hoppas kommunledningen att man ska få fart på bostadsbyggandet.

– För att lyckas är det viktigt att vi blir överens om de stora dragen i samhällsbyggandet. Jag tycker vi har hittat en bra balans, som många kan stå bakom, säger oppositionsrådet Peter Johansson (M).

Annons

Enligt beräkningar som gjorts kommer cirka 400 nya bostäder att behövas den kommande femårsperioden, men för att komma till rätta med den brist på bostäder som redan finns räknar kommunen med att det behövs 500-600 nya bostäder årligen.

Riktlinjerna består av tre punkter; bostäder och boendemiljöer för social hållbarhet, bostäder som möter efterfrågan och behov, bostäder för att möta befolkningsutvecklingen.

– En bred förankring har lett till att det här har blivit ett bra och offensivt bostadsförsörjningsprogram med ett långsiktigt och hållbart perspektiv, säger kommunalrådet Heléne Fritzon (S).

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons