Nya vattenprover behöver tas

VÄSTRA TORUP/Perstorp Efter att det konstaterats att de bakterier som förorenat vattnet i Västra Torup fanns i själva vattenverket rengjordes vattenreservoaren under söndagsnatten.
Hässleholm • Publicerad 30 augusti 2016 • Uppdaterad 24 november 2021

Efter att det konstaterats att de bakterier som förorenat vattnet i Västra Torup fanns i själva vattenverket rengjordes vattenreservoaren under söndagsnatten. I samband med detta skyddsklorerades även vattnet, vilket kan ha märkts när man kranat upp vattnet som kan ha en svag lukt och smak av klor. Prover har tagit för att se om de vidtagna åtgärden har gett något resultat. Under måndagen spolades också vattenledningsnätet.

På tisdagen och i dag kommer nya prover att. Preliminära svar på dessa prover förväntar Hässleholms vatten få under torsdagen och fredagen.

Hässleholms vatten rekommenderar de boende i Västra Torup att fortsätta att koka vattnet veckan ut.

I Perstorps kommun har de senaste proven visat normala värden. Det behövs ett provsvar till med normala värden innan rekommendationen om kokning av vattnet tas bort. Detta svar väntas komma i dag.

Eva Ericsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.