Utvisas för häleri med motorer

KRISTIANSTAD Tre män – 24, 26 och 27 år gamla – har av tingsrätten dömts för häleri.
Publicerad 30 augusti 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

Tre män – 24, 26 och 27 år gamla – har av tingsrätten dömts för häleri. Två av männen, 24- och 27-åringen, döms till villkorlig dom medan 26-åringen döms till två månaders fängelse och utvisning i fem år. Däremot ogillas skadeståndsyrkandet mot männen.

Männen stoppades vid Fjälkinge i slutet av juli i år, och hade då fyra stulna båtmotorer i bilen de färdades i. Enligt tingsrättens dom borde männen insett att motorerna var stulna.

27-åringen har erkänt gärningen, medan de andra båda männen har nekat.

Att 26-åringen döms till fängelse och utvisning beror på att han det senaste året dömts till fängelse två gånger, och att han blivit villkorligt frigiven från dessa straff. Tingsrätten anser att den friheten nu är förverkad, och att han bör utvisas eftersom det finns risk för att han återfaller i brott.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.