Annons

Trafiksäkert vid Linnéskolan

Hässleholm Tekniska nämnden begär 490 000 kronor från kommunstyrelsen för att göra ombyggnationer vid Linnéskolan för att höja trafiksäkerheten för de elever som nu går på skolan.
Hässleholm • Publicerad 29 september 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

Tekniska nämnden begär 490 000 kronor från kommunstyrelsen för att göra ombyggnationer vid Linnéskolan för att höja trafiksäkerheten för de elever som nu går på skolan.

Bland annat vill tekniska förvaltningen införa 30 km/tim på sträckan mellan Norra Kringelvägen och Esplanadgatan, uppföra nya bussramper samt förstärka belysningen.

– Eftersom skolan blir en F-6 skola, alltså med fler yngre elever, behövs säkerheten förbättras, menar Lars Olsson (C), ordförande i tekniska nämnden som också konstaterar att trafiken kommer att öka mycket i samband med att skolverksamheten ökar.

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons