GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ericssonaktien föll kraftigt

Publicerad 12 oktober 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

Redan före öppning hade krisdrabbade Ericsson vinstvarnat och meddelat att resultatet för tredje kvartalet blir betydligt lägre än väntat sedan försäljningen rasat med 14 procent

Huvudorsaken till den sämre utvecklingen är nedgången på marknader som redan i andra kvartalet hade en svag utveckling, främst på grund av makroekonomiska faktorer i Brasilien, Ryssland och delar av Mellanöstern.

I förra veckan meddelade Ericsson också att cirka 3 000 jobb försvinner från Sverige. Tillverkningen i Borås läggs sannolikt ner och även Kumla drabbas hårt.

Stefan Franzén
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.