Annons

Alkoholen flödade utan vakter eller mat

Hässleholm • Publicerad 4 november 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

Tillståndsinspektören vid Hässleholms kommun upptäckte att det inte funnits någon mat vid pausserveringen i Kulturhuset vid två tillfällen i september i år.

Annons

Maten skulle levereras till kulturhuset vid en beställning, står det i tillsynsverksamhetens rapport.

Tillståndsinspektören skriver att det ska serveras sådan mat som gästerna kan förväntas beställa – men att så inte varit fallet vid pausserveringen.Och menar att alkoholen har varit mycket mer lättillgänglig än maten. I rapporten hänvisar man då till siffrorna från pausserveringens försäljning:

I lagen står det att serveringsstället ska tillhandahålla tillredd mat och enligt tillståndsinspektören innebär det att maten ska finnas på serveringsstället.

Vid ett tillfälle under sensommaren uppmärksammades liknande missförhållanden på krogen Tre Hammare i Bjärnum.

Annons

Enligt restaurangens ägare, Sylvia Protic fanns det mat som kunde hämtas på en annan plats i Bjärnum.

Nu menar hon att reglerna om att ölförsäljningen måste ske i ett speciellt ölområde kan stoppa hennes ölförsäljningen vid festivalen i bjärnum i fortsättningen.

Annons

Gällande ordningsvakterna hänvisar Sylvia Protic till att Folkparken i Bjärnum sagt att de inte behövdes vid tillfället. Vilket är korrekt.

joesna
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons