Annons

Flera nyckelspelare skadade inför EM

Sport MALMÖNyckelspelarna Isabelle Gulldén, Nathalie Hagman och Linn Blohm är skadade och i dagsläget är det ovisst hur det blir inför hemma-EM i handboll som inleds på söndag.
Sport • Publicerad 29 november 2016 • Uppdaterad 30 november 2021

MALMÖ

Nyckelspelarna Isabelle Gulldén, Nathalie Hagman och Linn Blohm är skadade och i dagsläget är det ovisst hur det blir inför hemma-EM i handboll som inleds på söndag.

Annons

Både spelmotorn Isabelle Gulldén och bollgeniet Nathalie Hagman tvingades bryta träningsmatchen borta mot Tyskland i söndags på grund av skador.

Nathalie Hagman stukade till knäet i första halvlek och Isabelle Gulldén valde själv att sätta sig på bänken i andra halvlek, efter att det huggit till i låret i en matchsituation. Efter matchen talades det om en lårkaka på Gulldén men förbundskaptenen Henrik Signell förklarade i går för Expressen att det handlar om en muskelskada.

– Förmodligen någon lättare bristning. Hon blev lite rädd när hon kände att det högg till. Som läkarna tror nu är det väldigt lindrigt, sade Signell.

Hagman har sedan tidigare opererats för en korsbandsskada i knät och en ny knäskada är givetvis oroande.

Gulldén och Hagman kommer båda att göra en magnetröntgen på tisdagen.

– Som det ser ut nu är det ingen fara för EM men jag kan inte lova eller garantera någonting nu. Först när man gör en mer grundlig undersökning så får vi veta hur det faktiskt ser ut, fortsatte Signell.

Förmodligen kommer ingen av dem att spela i morgondagens EM-genrep mot Frankrike i Alingsås.

Dessutom är det oklart med Jamina Roberts. Hon har fortfarande besvär av sitt överbelastade knä, vilket innebar att hon vilade i matchen mot Tyskland.

Sedan tidigare är det klart att Linn Blohm inte kan delta i morgon. Hon magnetröntgas för sin stressfraktur i foten på torsdag och sedan väntas besked om det skadedrabbade Danmarksproffset kan gå in i premiären mot Spanien i Stockholm på söndag .

Jan Ek

Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons