Annons

Räddningstjänst attackerad med fyrverkerier

Kristianstad Räddningstjänsten fick ett larm om en containerbrand på Gamlegården i Kristianstad strax innan klocka 21 på torsdag kvällen. Där attackerades dem med smällare och raketer rapporterar P4 Kristianstad.
Publicerad 30 december 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

Containern tros ha fattat eld efter att en fyrverkeripjäs slängts i den enligt P4 Kristianstad.

Men släckningsarbetet fick avbrytas då ett ungdomsgäng började kasta fyrverkerier och smällare mot räddningstjänstens fordon.

Annons

Enligt SVT så ska ett 30-tal ungdomar funnits på plats.

– De kom väldigt nära men ingen av mina kolleger träffades. En av raketerna hamnade under brandbilen och exploderade där, säger brandmästare Patrik Freij till SVT.

– Det här känns förstås inte bra. Man är ju rädd om sin personal och vill att de ska kunna utföra arbetet på ett säkert sätt, fortsätter Patrik Freij.

Enligt P4 Kristianstad fick räddningstjänsten hjälp av polisen på plats och lyckades även släcka containerbranden.

Räddningstjänsten i Kristianstad kommer efter torsdagens händelse att ändra sina rutiner.

– Nu kommer vi att invänta polis en tid. Vi åker inte fram själva om det inte rör sig om brand i bostad, säger Patrik Freij till SVT.

[embed]https://twitter.com/P4Kristianstad/status/814726502495334400[/embed]

Kajsa WallSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons