Annons

Sade nej 30 gånger men våldtogs ändå

STAFFANSTORP 17-åring tvingade sig på minderårig.
Staffanstorp • Publicerad 11 januari 2017 • Uppdaterad 30 november 2021

Den åtalade 17-åringen förnekade brott och menade att samlaget var frivilligt. Men tingsrätten valde att tro på flickans berättelse som styrks av flera väninnor som hon anförtrodde sig åt direkt efter händelsen.

Flickans berättelse innehåller detaljer som bidrar till bilden av något självupplevt, skriver Lunds tingsrätt i sin dom.

Annons

Att han först nekade gör flickan mer trovärdig, menar rätten men understryker att detta inte hade räckt för en våldtäktsdom.

Uppe i pojkens rum övertalades hon att lägga sig i sängen och pojken började ta på henne trots att hon sade nej. Flickan berättade att hon sade nej ungefär 30 gånger och inte ville att han skulle fortsätta. Hon höll i sina byxor när han försökte dra ner dem men förmådde inte hålla emot och var chockad. Pojken genomförde ett samlag med henne och hon ville bara det skulle vara över. Efteråt var 17-åringen ledsen, sade förlåt och att han inte kunde kontrollera sig.

Redan på hemvägen tog flickan kontakt med vänner och berättade vad som hänt. Hon skakade, hade ont och var ledsen.

Marianne PernbroSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons