Annons

Spaden i marken runt om i byarna

ÖSTRA GÖINGE Nu börjas de nya bostäderna byggas.
Östra Göinge • Publicerad 12 januari 2017 • Uppdaterad 24 november 2021

Det kommunala bostadsbolaget Göingehem har en rad byggprojekt i kommunen.

– Det är fantastiskt roligt att se hur det byggs runt om i kommunen! Nya bostäder är en förutsättning för en växande kommun, och det är just det vi gör, växer. Nya bostäder innebär inte bara ett antal nya lägenheter på en viss plats utan det stimulerar flyttkedjan i kommunen så att våra invånare har bättre möjligheter att hitta just det boendet som passar dem. Jag ser fram emot att se de färdiga byggnaderna, menar kommunalrådet Patric Åberg (M).

Annons

På Kvarngatan i Glimåkra byggs fem marklägenheter – två tvåor och en trea. De ska vara klara för inflyttning 1 januari 2018.

I kvarteret Ryttaren i Broby blir det åtta lägenheter och under de kommande två åren finns planer på ytterligare 48 nya lägenheter i Broby.

I Hanaskog pågår projektering av sex marklägenheter i kvarteret Stopet.

Tidigare den här veckan sattes spaden i marken i Knislinge, på tomten Exelsior som ligger i hörnet av Skolgatan och Brogatan.

Där ska två nya loftgångshus med två våningar byggas – ett hus med åtta lägenheter och ett med sex lägenheter. Bygget i Knislinge kommer att likna Ryttaren i Broby.

I Knislinge ska även ett höghus med sex våningar smällas upp. Det ska har 25 lägenheter.

Det är inte bara det kommunala bostadsbolaget som nu bygger nytt i Östra Göinge. Även privata entreprenören sätter spaden i marken.

JP Facility och Invest AB har byggt ett helt nytt bostadsområde på Väster i Knislinge och har planer på att bygga liknande lägenheter i Hanaskog.

Och Järletoft Fastigheter har fått bygglov för satsningar på tre radhus med tio marklägenheter vid den gamla bandydammen vid Helgeå i Broby.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons