Annons

”Vill man inte styra får man avgå”

HÄSSLEHOLM Oppositionsrådet Pär Palmgren (M) är fast besluten om att ta över som kommunstyrelsens ordförande, men han vill även ha kontroll på nämnderna.
Hässleholm • Publicerad 18 januari 2017 • Uppdaterad 24 november 2021

Det reviderade budgetförslaget som den styrande minoriteten presenterade på onsdagens kommunstyrelsemöte var visserligen ett steg närmare alliansens, men att anta den var inte aktuellt.

– Vi la ju fram vår budget, och det är den som gäller. Vi är faktiskt rätt nöjda med den, säger Pär Palmgren.

Annons

Mycket talar nu för att Pär Palmgren blir kommunstyrelsens ordförande efter Lena Wallentheim (S) när ett sådant val ska göras om inte Sverigedemokraterna föreslår Ulf Erlandsson.

– Jag vet faktiskt inte hur de har tänkt, men det är klart att det är tänkbart, säger Pär Palmgren som vill försöka få igenom det förslag med tre block som alliansen lade fram dagarna innan jul.

Det förslaget har dock sittande styret sagt nej till, och det kan då bli så att styret kommer att ha kvar majoriteten i nämnderna.

Hur ska ni då kunna driva er politik?

– Ska vi styra ska vi ha kontroll på nämnderna också med ordförandeposterna så vi kan leda och få igenom våra förslag, säger Pär Palmgren.

Men det verkar inte styret vara intresserade av, hur gör ni då?

– Det kommer jag att bemöta på måndag. Men vill man inte styra får man avgå. Det kommer säkert att bli en intressant kväll på måndag, säger Pär Palmgren och syftar på måndags fullmäktigesammanträde.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons