Annons

Hemskickad från psykologen: ”Tänk positivt”

Osby Den ensamstående mamman hade ordnat barnvakt och kört sex mil för att besöka psykologen. Då fick hon veta att kallelsen hon fått hemskickad var felaktig. – De sa till mig att tänka positivt, skriver hon i en anmälan till Inspektionen för vård och omsorg.
Osby • Publicerad 19 januari 2017 • Uppdaterad 24 november 2021

Enligt kallelsen som den ensamstående mamman, hemmahörande i Osby kommun, fick hem skulle hon vara hos psykologen i Hässleholm klockan 14.15.

Hon skriver i sin anmälan att hon därför ordnade barnvakt och körde dit och lämnade av barnen på vägen till kliniken. Väl framme fick hon dock reda på att hon inte alls hade någon avtalad tid med psykologen.

Annons

– De sa att något blivit fel när bokningen gjordes. De sa till mig att jag skulle tänka positivt. Sen fick jag köra hem igen, skriver hon i sin anmälan.

Tur och retur blev det en resa på 13 mil.

Nu kräver hon att Region Skåne betalar ut en ersättning på 500 kronor, för bland annat bensin och parkeringsavgift, till henne.

– Jag är en ensamstående mamma till tre barn och lever på en låg inkomst. Detta tar på krafterna när man inte är kry och även på ekonomin, skriver hon.

Marcus Karlsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons