Daniel löser tränarkrisen

Sport • Publicerad 22 februari 2017 • Uppdaterad 14 december 2021
Elitfotbollsgymnasiet i Hässleholm, med Daniel Nilsson som ansvarig instruktör, kan blicka framåt.  Foto:  Stefan Sandström/Arkiv
Elitfotbollsgymnasiet i Hässleholm, med Daniel Nilsson som ansvarig instruktör, kan blicka framåt. Foto: Stefan Sandström/Arkiv

FC Hessleholm har jobbat hårt under vintern för att få tag på en ny tränare. Klubben hade sin trådar ute men fick inte något napp. Då säsongen började närma sig så gick frågan till Daniel Nilsson om han kunde tänka sig att ändra sitt beslut från i höstas.

– Vi är mycket glada att han ville ställa ett år till. Vi ville ha en kompetent tränare vilket vi får i Daniel, säger FC Hessleholms ordförande Patrik Lennartsson.

Daniel kommer att få fjolårets Brobytränare Olle Nilsson och målvaktstränaren Joel Ringström samt Tobias Ribba till sin hjälp på bänken. Olle är egentligen anställd som ungdomstränare och var assisterande till Daniel Nilsson under hans två första år som tränare.

– De hade fått några nej från tränae och då de var sent på det fick jag frågan. Då jag har en del andra åtaganden så hade jag en del krav, säger Daniel.

– När de kunde visa upp en helhetslösning där jag får hjälp av Olle, Joel och Tobias så tackade jag ja.

Men det blir Daniel som kommer att bestämma på bänken.

– Jag ska ha huvudansvaret men för att det ska kunna funka med mina andra fotbollsuppdrag behövdes uppbackning av några fler på bänken.

Daniel har efter fyra år i FCH en del av sitt hjärta i klubben och menar att den här säsongen blir viktig.

– Då många spelare lämnat så har vi ett otroligt ungt lag där de flesta är 17-18 år. Kan vi bara klara det här året med att hålla oss kvar i tvåan så ser framtiden ljus ut för föreningen.

Daniel Nilsson kör sitt första träningspass med FCH den 1 mars. Något som han ser fram emot.

– Ja, nu blir det bara att tuta och köra.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.