Annons

Fibromyalgiförening jubilerar

HÄSSLEHOLM Fibromyalgiföreningen i Hässleholm firar 20-årsjubileum i år och det firas på årsmötet den 13 mars i T4:s matsal.
Hässleholm • Publicerad 7 mars 2017 • Uppdaterad 24 november 2021

Fibromyalgiföreningen i Hässleholm firar 20-årsjubileum i år och det firas på årsmötet den 13 mars i T4:s matsal. Förbundsordförande Marie-Louise Olsson leder årsmötet, som åtföljs av underhållning och buffé.

Föreningen består nu av 105 medlemmar. Det är en ökning från 70 när föreningen firade tioårsjubileum 2007.

Annons

— Vår verksamhet finns i Studieförbundet Vuxenskolans lokal på Viktoriagatan, men de söker nya lokaler, berättar föreningens ordförande Margareta Hedlund, som har svingat klubban sedan 2005.

— Den sociala biten är mycket viktig för oss. Vi har bra sammanhållning och kan sitta ner med den sociala gemenskapen, vilken är mycket viktig. Vi har god uppslutning på våra träffar, fortsätter Margareta Hedlund.

Både internationella och svenska forskare är idag eniga om att fibromyalgi beror på en störning i kroppens smärtsystem- en neurologisk sjukdom som orsakar värk. 90 procent av de drabbade är kvinnor .

Katarina BexellSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons