Annons

Unga äggvandaler härjar i Knislinge

Östra Göinge • Publicerad 15 mars 2017 • Uppdaterad 15 december 2021
Ägg användes som ammunition. ARKIVBILD
Ägg användes som ammunition. ARKIVBILD

En del polisanmälningar om äggkastning har inkommit, men det är också några som struntar i att anmäla för att ”polisen ändå inte gör något”.

Paimensalo skriver under på att det är svårt för polisen att lösa problemet, men han uppmanar alla som utsätts att anmäla.

Annons

– Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Som samhället ser ut i dag behöver vi fler poliser, men vi kommer inte att få fler poliser här om brott inte anmäls, säger Paimensalo.

Vad kan ni göra för att få ett slut på äggkastningen?

– Det är svårt. Man kan ju höra lite med handlarna vilka ungdomar som köper mycket ägg, men det är ju inget brott att köpa ägg. Vi har väl lite misstankar om vilka det är. Det är nog ungdomar som så att säga utmärker sig även på andra håll i samhället, i skolan och så, och det krävs kanske att flera olika aktörer gör sitt för att komma till rätta med det här.

Hur gamla är gärningsmännen, 11-12 år eller 18-19?

– Det är ungdomar i mellantonåren, kan man säga.

– Det är klart att föräldrarna har ett ansvar, men man kan ju inte tvinga alla föräldrar att övervaka sina ungdomar hela tiden.

Är det bara i Knislinge äggkastningen sker?

– Ja. Det går i vågor, men det har förekommit mycket sedan årsskiftet. Senast i helgen hände det.

Att kasta ägg på hus är ett brott och inte ett harmlöst busstreck, påpekar Paimensalo.

– Brottsrubriceringen kan bli ofredande eller skadegörelse. Att få bort äggfläckar från ett hus kan vara riktigt svårt, säger Paimensalo.

Äggen innehåller färgpigment och äggvitan kletar in sig hårt, den är svår att få bort även från fönsterytor.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons