Polisen måste prioritera hårdare

Den senaste tiden har det utbrutit en debatt om att polisen är för dålig på att klara upp brott och inte har tillräckligt med resurser för att utreda ens allvarliga mord Debatten är inte ny men nu tycks läget värre än tidigare.
En föredömlig SVT-satsning i dagarna sätter också strålkastarljuset på de många ouppklarade mängdbrotten som förpestar tillvaron för många människor.
Det kan handla om sådant som att människor tar sig in till åldringar för att stjäla genom att uppge att de kommer från någon offentlig verksamhet som hemtjänsten eller låtsas vara fastighetsskötare.
Hårt drabbade är också företag på landet som drabbas av stölder av diesel, fordon och verktyg samt hus- och fritidshusägare som utsätts för stölder och vandalism, ofta av organiserade ligor.
Att värna om människors skydd till egendom och liv är samhällets främsta uppgift. När uppklarnandet av brott är så katastrofalt och resurserna inte räcker måste den självklara lösningen vara att prioritera hårdare.
I går morse hörde jag på radio hur polisen skall kraftsamla mot dödande – nej inte av människor utan mot rovdjur. Hur det kan prioriteras när polisen inte kan hantera brott mot människor är direkt absurt. Polisen måste som alla välja bort arbetsuppgifter.
Lars J Eriksson

Dagens fråga

Längtar du efter den första snön?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×