Annons

HIF körde över IFK i blött Hässleholmsderby

Sport Hässleholms IF fullständigt krossade IFK Hässleholm i lördagskvällens derby i fotbollstvåan på Österås B-plan.
Sport • Publicerad 29 april 2017 • Uppdaterad 14 december 2021
Foto: Jörgen Johansson/Arkiv
Foto: Jörgen Johansson/Arkiv

Hässleholms IF fullständigt krossade IFK Hässleholm i lördagskvällens derby i fotbollstvåan på Österås B-plan.

Under minst sagt primitiva förhållanden, utan bland annat läktare eller tak för publiken, spelades säsongens första Hässleholmsderby inför runt 500 åskådare.

Annons

HIF visade sig vara klasser bättre än sina motståndare och vann med hela 5–0, halvtid 3–0.

– Oerhört skönt att vi verkligen kunde visa att vi är ett bra lag, menade HIF-tränaren Dan Olofsson efter överkörningen.

HIF fick en kanoninledning med ett nickmål av Joel Wedenell redan i den sjunde minuten och när HIF-backen Liridon Ahmeti hur snyggt som helst satte 2–0 efter tio minuter var IFK:s uppförsbacke redan gigantisk.

– Det blir så här när spelarna inte följer den matchplan vi gjort upp, menade IFK-tränaren Daniel Nilsson som dock också berömde HIF.

– De gör det bra idag.

Strax före pausvilan satte en av planens bästa spelare, Burim Rexhepi 3–0 och när dessutom IFK såg till att göra ett självmål i andra halvlek rann siffrorna iväg. Sista HIF-målet gjordes av inhopparen Haris Crnalic.

IFK:s Filip Ranmo pratade också till sig ett rött kort i den 85:e minuten.

– Det här behövde vi verkligen, förklarade Dan Olofsson efter de tre poängen.

Notabelt också att HIF i sista stund fick ställa Emil Szymanski utanför laget på grund av skada men att ”lågfrekvente” spelaren Erik Sjöstrand gick in och var hur bra som helst i HIF:s backlinje.

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons