Bussen på bilden har ingenting med bussen i artikeln att göra. Foto: TT

Masturberade inför flicka på offentlig buss

Sjöbo/Lund En blottande man masturberade under midsommarafton intill en flicka på en offentlig buss. Polisen välkomnar alla tips som kan leda till att han hittas och grips.

Händelsen inträffade strax innan midnatt på midsommarafton. En 17-årig flicka satt långt bak på bussen från Lund till Sjöbo när en man i 35-årsåldern hoppade på och satte sig mitt emot.
Efter en stund bytte han plats och satt sig istället precis bredvid flickan. I sätet intill flickan lutade han sig mot henne och började onanera synligt.

Flickan trängde sig då förbi mannen, gick längre fram i bussen och ska där ha berättat om händelsen för ett par.
Mannen gick bak och konfronterade blottaren, som så ska ha erkänt vad han gjort.

Händelsen polisanmäldes, men då hade den masturberande mannen redan hunnit avvika från bussen i Sjöbo.
Fredrik Bratt på polisens ledningscentral menar att det vid en sådan här händelse hade varit befogat att ringa direkt till 112.
– Tyvärr kunde gärningsmannen inte gripas på plats. Blir man utsatt för den här typen av brott eller ser någon annan bli utsatt för det så får man gärna ringa 112 direkt, för det är ett pågående brott och det blir lättare för oss att hinna dit i tid.

Flickan hade aldrig sett den masturberande mannen tidigare. Polisen har dock fått tydliga signalement om hur han ser ut, och letar just nu efter en man i 30-35-årsåldern med blont, axellångt hår, blå-vit mössa och mörk jacka.
– Om det är någon som lagt märke till eller blivit drabbade av den här mannen så är vi givetvis intresserade av det. Den här typen av brott kan skrämma folk något enormt. Det är ju väldigt obehagligt att bli utsatt för sådant här, säger Fredrik Bratt på polisens ledningscentral.

Polisen kommer nu att höra vittnen och se ifall det fanns några övervakningskameror på bussen som kan ha fångat mannen på bild.
– Kameror är ett jättebra hjälpmedel för oss när det gäller att lösa de här brotten, säger Fredrik Bratt.

Läs mer: