Annons

Dömd knivman överklagar dom

Lönsboda Mannen hotade exfruns bror.
Osby • Publicerad 26 juni 2017 • Uppdaterad 24 november 2021

Det var i början av april i en lägenhet i Lönsboda som den 30-årige mannen riktade en kniv mot brodern till hans exfru och hotade honom till döds.

Mannen förekommer sedan tidigare i straffregistret och blev senast dömd i mars 2016 i Helsingborgs tingsrätt för tre fall av misshandel till fängelse i tre månader. Den 5 juni dömdes mannen för knivhotet i Lönsboda för grova olagahot och brott mot knivlagen till sex månaders fängelse.

Men nu överklagar alltså mannen. I överklagandet ifrågasätts två vittnesuppgifter som rör hur den dömde mannen hanterat sin kniv och om denna kan kopplas till en kniv som återfanns i den dömdes bil. Advokatbyrån som företräder mannen pekar på att utpekandet av mannen är rättsosäkert och dessutom att knivarna som fanns i mannens bil var en del av ett flyttgods.

Axel HilleskogSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons