Annons

Rattfull bilist krockade och gjorde inbrott

Malmö En rattfull bilist lyckades under natten till onsdagen med att både smita till fots efter att ha krockat med en parkerad bil samt göra ett bostadsinbrott innan han kunde gripas.
Malmö • Publicerad 28 juni 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

Larm inkommer till ledningscentralen klockan 2.10 om en bil som kört in i en parkerad bil på Östra Rönneholmsvägen. Enligt vittnen ska föraren ha varit väldigt påverkad när han lämnade platsen efter kollisionen. Polis skickas till platsen och föraren eftersöks i området, bland annat med hjälp av hundpatrull, men han hittas inte.

45 minuter senare kommer det in ett nytt larm om pågående inbrott på Södra Förstadsgatan där personer vaknat av att någon varit inne i deras bostad och stulit bland annat smycken. En man som stämmer överens med signalementet av gärningsmannen stoppas för kontroll på Brogatan och i samband med kontrollen anträffas gods som kan kopplas till inbrottet, varpå mannen grips.

På honom hittas också nyckeln till den bil som tidigare kört in i den parkerade bilen. Mannen misstänks för, utöver grov stöld och grovt hemfridsbrott, även för rattfylleri, smitning från trafikolycka och vårdslöshet i trafik.

Eva SchmidtSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons