Annons

Lyxbil värd miljoner stulen – polisen söker vittnen

Bjärred Polisen ber om allmänhetens hjälp efter att en lyxbil värd omkring 1,4 miljoner kronor stulits från en adress i Bjärred.
Lund • Publicerad 21 juli 2017 • Uppdaterad 14 december 2021
Den stulna bilen, en BMW I8 av 2015 års modell. Bild: Polisen
Den stulna bilen, en BMW I8 av 2015 års modell. Bild: Polisen

Bilen ska enligt polisen ha varit i ägarens ägo i ynka tre veckor innan den försvann från uppfarten under natten mot fredagen.

Det är en BMW I8 av 2015 års modell.

Annons

På lundapolisens Facebooksida har man gått ut med en efterlysning, där man vädjar allmänheten om hjälp.

- Vi har inget genombrott just nu utan letar efter spöken som vanligt, säger spaningsledare Stefan Lindbäck på polisen.

- Anledningen att vi gick ut med det är för att vi vill att folk ska vara på tårna. Vi misstänker att detta är startskottet på att det kommer att försvinna ännu bilar, det säger erfarenheten.

Enligt Stefan Lindbäck är det helt säkert att det handlar om en utländsk tjuvliga.

- Det är hitresta tjuvar ska fylla sin kvot, men vart de kommer ifrån vet jag inte. Vi vet sedan tidigare att det kan handla om ligor från de gamla öststaterna, säger han.

Det är redan många som hört av sig till polisen, men med tips om liknande bilar.

- Vi har fått jättemycket respons, men de allra flesta har hittat liknande bilar i regionen. Men vi är ändå tacksamma, för då kan vi bocka av dem från listan.

- Men originalskylten sitter nog inte kvar. Bilen kan också stå stilla i någon skog någonstans i väntan på att bli isärplockad, säger Stefan Lindbäck.

Oscar Schau
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons