Annons

Carlsson lägger i ny växel

Sport • Publicerad 4 oktober 2017 • Uppdaterad 14 december 2021
Daniel Carlsson är något av en RB-pionjär och samtidigt är han en av Sveriges vassaste förare. I vinter kan han ta sin tredje raka totalseger i SSIC.                                                    Foto: Magnus Wahlström/Arkiv
Daniel Carlsson är något av en RB-pionjär och samtidigt är han en av Sveriges vassaste förare. I vinter kan han ta sin tredje raka totalseger i SSIC. Foto: Magnus Wahlström/Arkiv

På lördag drar tävlingssäsongen igång för Daniel Carlsson. Först ut är en deltävling i Mellansvenska Elbilscupen (MSEC) som avgörs i Örebro.

HLMK-föraren kommer att köra mellansvenska serien parallellt med Sydsvenska Inomhuscupen där han är regerande mästare.

Annons

– Det är tanken, det blir många tävlingar i vinter, säger Daniel Carlsson som bytte till klassiska Team Associated i julas.

– Nu gör vi en rejäl satsning på detta bilmärket, med mig i spetsen. Jag kommer att vara team manager i Sverige och hjälpa till med setup och inställningar. Det kommer att bli väldigt spännande.

Du ska alltså hjälpa dina konkurrenter?

– Konkurrenter bli de om de köra lika snabbt som jag, säger Carlsson med ett skratt och förklarar att det även är viktigt att utveckla den smala sporten.

Daniel Carlsson har chans att ta sin tredje raka totalseger i SSIC.

– Det är målet. Och så vill jag vinna cupen i Mellansverige.

Såväl SSIC som MSEC avgörs via sex deltävlingar där de tre bästa resultaten plus finalen räknas.

– Man ska kunna köra båda cuperna utan att det krockar. Dessutom har vi en gemensam tävling i Åtvidaberg i december, säger Carlsson som ser fram emot helgens premiär.

– Totalt 70 är anmälda till Örebro. Det kommer att bli intressant att se var man står.

Han nöjer sig inte med att köra två cuper, Daniel Carlsson kommer även att tävla i två olika klasser.

Annons

– Bara för att göra det ännu mer invecklat... Det finns en ny stock-klass som är stor i Europa, en standardklass, som jag tänker köra. Så det blir dubbelt jobb.

Han räknar med att det blir en strid på kniven i SSIC.

– Det är betydligt bättre konkurrens i södra än i den mellansvenska.

Den 4 november avgörs en SSIC-deltävling hemma i Hässleholm.

Parallellt med den egna satsningen jobbar Daniel Carlsson, tillsammans med HLMK, hårt för att bredda sporten.

– Vi försöker starta nybörjarkvällar och tänker också köra klubbtävlingar, allt för att få igång den lokala verksamheten. Vi får se vad det genererar – man får ju börja någonstans.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons