Osby ledde men Mörrum avgjorde på slutet

1.34 före slutsignalen avgjorde Hockeytvåans poängkung Marcus Ericsson matchen i Osby ishall.
En sargretur från backen David Lindarv satt perfekt på Eriksson klubblad och Osbymålvakten Johan Lantz var chanslös.

– Vi har ju verkligen inga marginaler med oss, suckade Osbytränaren Ola Higgins vars lag absolut hade varit värt något i poängväg i den här matchen.
– Klart det är tungt men enda trösten är väl att vi vet att det vänder förr eller senare.
Osby i ett visst krisläge när det gäller backsidan (tre spelare på skadelistan) kom med inlånade Tingsrydsjunioren Oscar Tervahauta i ett förstabackpar tillsammans med Sean Federow.
– Tervahauta gör det bra med tanke på att han varken tränat med oss eller varit i vår ishall tidigare, sa Higgins.
Mörrum tog en tidig ledning i matchen genom Marcus Niemi och hade ett kompakt grepp om den första perioden.
– Där är vi inte riktigt bra men håller ändå Mörrum stången på ett godkänt sätt, ansåg Osbycoachen.
En anledning var målvakten Johan Lantz som spelade övertygande matchen igenom och faktiskt räddade 41 av 44 Mörrumsskott i matchen.
– Han är duktig och ser till att vi är med i matchen.
Det märkliga var nämligen att i den andra perioden fick matchen plötsligt ett helt nytt ansikte. Efter att grejat tre boxplay började Osby istället ta initiativet och pressade stundtals gästerna hårt. Kvitteringen kom efter 16.21 när Jesse Jormanainen backades upp av bröderna Oliver Nilsson och Jonathan Dzambas till 1–1. 2.26 senare var det också hemmaledning sedan Jormanainen agerat assistent till Lars Foders 2–1.
Faktum var också att Osby inte alls var långt ifrån ett tredje mål under periodens sista minut men nu var det Mörrumskeepern Sebastian Ericsson som storspelade.
– Positivt att vi äntligen gör en stark andra period – där har vi haft problem tidigare, sa Higgins.
Slutperioden blev dramatisk, spännande och chansrik för de 309 i hallen men Tom Mäkitalos Mörrumskvittering efter 7.07 kom ändå lite som en kalldusch för hemmalaget.
Och när matchen sedan såg ut att åtminstone ge något i poängväg till Osby kom sargstudsen och den för hemmalaget så trista avslutningen.
– Det fanns positiva saker i vårt spel den här dagen och jag tycker faktiskt att vi borde vunnit matchen, ansåg Ola Higgins vars lag i och med förlusten föll till en tionde plats i tabellen och med åtta poäng upp till Alltvåanstrecket. Mörrum i sin tur klättrade upp strax efter Kalmar i tabelltoppen.

×