Annons

Efter #metoo – kungen träffar Akademien

#Metoo Kung Karl XVI Gustaf ska träffa Svenska Akademiens ständiga sekreterare Sara Danius med anledning av avslöjandena om sexövergrepp i anslutning till akademien.
Publicerad 7 december 2017 • Uppdaterad 14 december 2021

Kopplingarna till den så kallade kulturprofilen vars scen får stora bidrag från akademien – som han även har personliga kopplingar till – och som anklagas för att ha begått sexuella övergrepp i lägenheter som tillhör akademien har försatt den ärevördiga organisationen i en svår kris.

Under torsdagen kommer kungen under torsdagen att ta emot Svenska Akademiens ständige sekreterare Sara Danius på slottet. Någon närmare anledning till besöket står inte i kalendariet på kungahusets hemsida. Enligt Sveriges Radios Kulturnytt ska anledningen vara "den senaste tidens händelser". Det står i akademiens stadgar att kungen ska hållas underrättad om viktiga händelser inom akademien.

Ralph BretzerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons