Annons

Tallroth tar en rehabpaus

Hässleholm Zakarias Tallroth tar en paus
Hässleholm • Publicerad 18 december 2017 • Uppdaterad 13 december 2021
Den Hässleholmsbördige Zakarias Tallroth gör ett längre upphåll för få bukt med sin knäskada. Foto: privat
Den Hässleholmsbördige Zakarias Tallroth gör ett längre upphåll för få bukt med sin knäskada. Foto: privat

2017 har varit en säsong fylld med skadebekymmer för Hässleholmsbördige Zakarias Tallroth. En vadmuskel har gått av medan både nyckelben och käke hoppat ur led. Men det största problemet är vänsterknät som Zakarias började få problem med redan i våras. En skada som gör att han nu tar ett tävlingsuppehåll på obestämd tid.

Annons

Den nuvarande Spartabrottaren kommer nu att göra en lång rehabilitering för att förhoppningsvis kunna satsa vidare på högsta nivå.

[contentcards url="http://www.nsk.se/brottarbloggen/2017/12/18/pressmeddelande/"]

– Jag har en bra grund att stå på då jag har mitt team med sjukgymnasten Rickard Dahan, läkaren David Roberts och fystränaren Stellan Kjellander runt mig.

– Brottningsmässigt är det bland det roligaste jag varit med om. Ett problem var dock att efter jag gått en match kunde jag bara träna ett par-tre pass under den efterföljande veckan. Jag levde lite på sommarens formtopp och 2016 års grundträning.

Största höjdpunkten så här långt i karriären för Zakarias Tallroth är VM-bronset från 2015 i Las Vegas.

Annons

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons