Den Hässleholmsbördige Zakarias Tallroth gör ett längre upphåll för få bukt med sin knäskada. Foto: privat

Tallroth tar en rehabpaus

Zakarias Tallroth tar en paus från brottningen på obestämd tid. Anledningen är en menisk- och broskskada i vänsterknät som gör att han inte kan satsa hundra procent på sin sport.
– Jag kommer att ta en rehabpaus då jag inte är i skick att träna för fullt, säger Tallroth.

2017 har varit en säsong fylld med skadebekymmer för Hässleholmsbördige Zakarias Tallroth. En vadmuskel har gått av medan både nyckelben och käke hoppat ur led. Men det största problemet är vänsterknät som Zakarias började få problem med redan i våras. En skada som gör att han nu tar ett tävlingsuppehåll på obestämd tid.
– Det är en ganska komplex skada där bland annat brosket i knät är utslitet. Det funkar inte att brottas då jag slår upp skadan hela tiden, säger Tallroth.
– Jag har gjort ett antal ingrepp för att hålla knät i schack. Vi pratar om allt från mindre ingrepp, cortison, tömning av vätska, nålar till gameready-behandlingar.

Den nuvarande Spartabrottaren kommer nu att göra en lång rehabilitering för att förhoppningsvis kunna satsa vidare på högsta nivå.
– Brottningen gör att jag belastar knät extremt mycket. Så jag kommer under min rehabtid träna musklerna runt om där jag är skadad, berättar Tallroth som vill vara helt frisk om han ska satsa vidare på brottning.
– Då man en gång varit på högsta nivå så ska det vara satsning till hundra procent.

– Jag har en bra grund att stå på då jag har mitt team med sjukgymnasten Rickard Dahan, läkaren David Roberts och fystränaren Stellan Kjellander runt mig.
Tallroth har under hösten brottats i den tyska Bundesligan med TSV Westendorf. Trots skadebekymren är det inte något han ångrat.

– Brottningsmässigt är det bland det roligaste jag varit med om. Ett problem var dock att efter jag gått en match kunde jag bara träna ett par-tre pass under den efterföljande veckan. Jag levde lite på sommarens formtopp och 2016 års grundträning.
– En förhoppning är att jag åter ska kunna brottas i Bundesliga när den drar i gång till hösten. Det är inte lika hög belastning då det bara är en match i veckan till skillnad från till exempel EM då det handlar om flera tuffa matcher.

Största höjdpunkten så här långt i karriären för Zakarias Tallroth är VM-bronset från 2015 i Las Vegas.
Men något OS har det ännu inte blivit för den förre Orebrottaren.
– OS i Tokyo 2020 är en av livhankarna. Men första målet är att egentligen bara att bli smärtfri och bli av med den till synes kroniska inflammationen jag haft i knät, säger Tallroth.

Läs mer:

Dagens fråga

Är det för tidigt att plocka fram julsakerna nu?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×