Linus Svensson bidrar med viktig säkerhet till ett talangfullt IFK-lag. Mittbacken spelade som ungdom för HIF men har på seniornivå bara representerat IFK och Asker. Foto: Lennart Månsson

Linus vill gå upp med IFK

De senaste åren har Linus Svensson varit en av de allra viktigaste kuggarna i IFK-maskineriet. Nu siktar han på division 1-spel 2019 – med IFK Hässleholm.
– Jag blir kvar här ett år till så får jag hellre nå division 1 med IFK, säger han.

Han hade gott om anbud från olika håll men till slut bestämde sig mittbacken Linus Svensson för att stanna i IFK Hässleholm – en klubb som han har hållit sig trogen under seniorkarriären, med undantag för ett år i norska division 2-klubben Asker Fotball.
– Det är många faktorer. Allt från Gamla IFK:are som alltid ställer upp, till IFK:s aktiva styrelse och till att vi har en bra tränare., säger Svensson och tillägger:
– Sedan är ju IFK också den föreningen som ligger mig allra närmast om hjärtat. Det var egentligen inte något svårt beslut att fortsätta här.

Säsongen som gick blev inte som IFK Hässleholm hade tänkt sig. I stället för att slåss i toppen tog IFK ett steg tillbaka och fick kämpa för sin överlevnad i tvåan. Men Linus Svensson ser ljust på framtiden.
– Det har varit tufft men vi avslutade med en bra höst och nu gäller det att bygga vidare och dra lärdom av det. Någon gång stöter vi alla på motgång och då gäller det att tackla det på rätt sätt, säger han.

Viljan att spela högre upp finns där och Linus Svensson känner att han är på topp nu.
– Jag har varit skadad en hel del tidigare år men nu vill jag gå fullt ut, säger han.
Vad krävs då för att IFK skall kunna ta inte bara ett, utan två steg framåt? Svaret på det är inte helt enkelt.
Framför allt kommer flera nya påskrifter att behövas, även om det har börjat bra för Daniel Nilssons lag. Vissa förstärkningar är också ett måste om IFK skall kunna utmana storsatsande serie- och stadskonkurrenter och skadorna som plågade IFK i år hade IFK gärna velat ha mer tur med.
HIF var i år svindlande nära kval till division 1 och kommer säkert att vara revanschsugna efter tappet i slutet av säsongen. Å andra sidan är IFK minst lika revanschsugna efter fjorårets missräkning.

Men oavsett hur det blir med den saken tycker inte Linus Svensson att någonting verkar omöjligt för IFK inför den kommande säsongen.
– Får vi upp prestationsnivån ett par grader och tajtar till det lite så kan det räcka långt, säger Svensson och fortsätter:
– I första hand måste fokus vara på att utvecklas, både för mig personligen och för laget.
Och med lite utveckling kan 2018 bli ett roligt år både för Linus Svensson och IFK Hässleholm.

×