Annons

Maria Blom gör film för familjen

Publicerad 21 december 2017 • Uppdaterad 24 november 2021

Teater- och filmregissören Maria Blom fick sitt stora genombrott med den Guldbaggebelönade filmen Masdjävlar 2004 och har sedan dess koncentrerat sig på filmer om vanliga människor i svenska utkantsområden.

Annons

Nya Monky skiljer sig från de tidigare genom att Maria Blom nu för första gången vänder sig mot en publik som består av hela familjen – från barn och föräldrar till mor- och farföräldrar.

Vad får man med sig från Monky?

I centrum för handlingen

Annons

Monky spelades bland annat in i ett skogsparti i Partille utanför Göteborg och förutsättningarna var lite speciella eftersom apan är skapad av animatörer med så kallad motion capture-teknik och har lagts in i efterhand.

Efter Monky tänker Maria Blom unna sig en välbehövlig paus och fundera ordentligt över vad hon vill göra härnäst. Om det ska bli mer film eller kanske teater eller varför inte opera som hon provade på i somras när hon satte upp Carmina Burana i Dalhalla.

Annons

Fotnot: Läs en recension av Monky på B2.

bild 1/4
Maria Blom under inspelningen av Monky.Foto: Thomas Johansson / TT
STOCKHOLM 2017-08-21 Maria Blom, regissör till filmen "Monkey", när höstens svenska biopremiärer presenterades på Filmhuset i Stockholm på måndagen. Foto: Anders Wiklund / TT / Kod 10040
Monky. Pressbild
Maria Blom under inspelningen av Monky.Foto: Thomas Johansson / TT
Fakta:

Maria Blom om …

Gunilla WeddingSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons